Pentru prima dată în țara noastră, parcarea privată a unui complex de business va fi disponibilă pentru șoferii din cartierul Mărăști, peste noapte.

Există un deficit uriaș de locuri de parcări în cartierul Mărăști, Cluj-Napoca, iar șoferii rezidenți – deseori – blochează trotuare, colțuri de străzi sau alte locuri private, pentru a-și parca mașinile peste noapte.

În curând, aceștia vor putea să își parcheze autoturismele la câteva minute distanță de blocul în care locuiesc, într-un loc sigur, cu control acces și la un preț avantajos. Plata și accesul se vor putea face foarte simplu, cu un simplu touch, prin aplicația yeParking.

Conceptul, denumit Off-Street Parking, deja folosit cu succes în multe orașe europene, are rolul de a ajuta la decongestionarea străzilor adiacente, prin implicarea activă a centrelor business în comunitate.

Proiectul, primul de acest fel în țara noastră, este momentan unul pilot, dar ar putea fi implementat în numeroase centre de business din țară, ale căror parcări stau goale peste noapte.

Avantajele sunt multiple, pentru ambele părți: șoferii scapă de stresul găsirii unui loc de parcare și al siguranței automobilului, iar administratorii clădirilor pot încasa – anual – venituri suplimentare, generând astfel confort pentru întreaga zonă.

Avem nevoie de mai multe locuri de parcare. Asta este clar. La fel de clar este însă că avem și spațiu neexploatat la capacitate maximă. Ne bucurăm că am găsit deschidere din partea Cluj Business Campus de a pilota acest concept, care va fi de real ajutor pentru întreaga comunitate și ne dorim ca și alte clădiri de birouri sau parcări comerciale să se alăture inițiativei”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator yeParking.

În prima etapă, administratorii Cluj Business Campus, va distribui comunității 5% din capacitatea de parcare, urmând ca, în funcție de volumul de cereri, capacitatea să poată fi suplimentată.

Parcarea va putea fi accesibilă doar pe timp de noapte, în timpul zilei aceasta fiind rezervată companiilor.

Credem în puterea comunităților. Și noi, aici la CBC, construim o comunitate cu o mentalitate modernă și adaptată vremurilor în care trăim. Vrem să venim în sprijinul șoferilor din cartierul unde activăm, iar acesta – credem noi – este un prim pas spre o schimbare în bine și spre soluționarea problemei supra-aglomerării cu automobile a străzilor din cartierul Mărăști”, a declarat Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

Citește mai departe pe Cluju